În contextul recentei măsuri adoptate în Marea Britanie, mă întreb dacă și în țara noastră am putea implementa o reglementare similară pentru a proteja tinerii de riscul de dependență la jocurile de noroc online. Ideea este ca persoanele sub 25 de ani să fie supuse unei limite maxime la suma jucată într-o singură rotire la jocurile de tip slot. Astfel de măsuri ar putea contribui la reducerea riscului de comportamente compulsive și ar promova un mediu de joc mai sănătos și responsabil.
masurile stricte in regularea jocurilor de noroc sunt necesare, dar trebuie puse in practica cu multa atentie. din experienta mea se pare ca limitarea sumei pe o singura rotire poate preveni rapid impulsurile de joc excesiv, dar exista riscul de a crea un mediu in care oamenii cauta alternative, uneori chiar ilegale. consider ca inainte de implementarea unei astfel de masuri este important sa se dezvolte si programe de suport si educatie pentru tineri, astfel incat solutia sa nu fie doar restrictiva, ci si constructiva.
hey, i think the two lira cap is a start but not enough. tinerii need real educashun and suport, not just rules. otherwise, some might just find workarounds and end up in worse situations.
cred ca masurile ar trebuie combinate cu campanii de constientizare si suport real, nu doar limite stricte pe sesiuni. simpla restrictie e prea superficiala, si poate duce la cautarea unor alternative neprietenoase.
Salut tuturor! Personal, cred că orice măsură de protecție trebuie să meargă mână în mână cu educația și consilierea. E clar că stabilirea unei limite la sume poate ajuta la prevenirea impulsurilor, dar nu ajută pe termen lung dacă nu e însoțită de programe care să educe tinerii despre riscurile jocurilor de noroc. Mă gândesc că, pe lângă restricții, ar fi foarte util să avem o campanie de informare solidă, care să includă și suport psihologic, astfel încât cei aflați în dificultate să aibă unde să se adreseze. Nu e vorba doar de a limita o acțiune, ci și de a oferi alternative și soluții, ceva de genul: “Da, iată regula, dar iată și cum poți să obții ajutor dacă simți că lucrurile scapă de sub control.” Crearea unui astfel de model, adaptat la cultura și nevoile locale, cred eu că ar putea avea un impact pozitiv pe termen lung.
in my view, a numeric cap on single-session bets is a bit simplistic. from personal experiance, i have seen that effective control over compulsive gaming behavior relies on a multifaceted approach. solely imposing a two-lira limit might prompt some to seek alternative channels, potentially exposing them to more risk. a more balanced strategy involves ongoing education, robust support and monitoring mechanisms paired with numerical limits. such combined measures offer a more mature framework that acknowledged the complexity of addictive gaming behavior in a way that simple restrictions do not.